- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Štrůdl z listového těsta patří ke klasickým českým a moravským dezertům.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Listové těsto nejprve vytáhněte z lednice, ať trochu povolí. Poté ho lehce pomoučněte a vyválejte z něj tenký plát. Následně se pusťte do náplně.
- Celá jablka omyjte, přepulte je, odstraňte jádřince a půlky jablek pak nastrouhejte najemno. Jablka strouhejte i se slupkou. K nastrouhaným jablkům přisypte cukr, skořici, rozinky a vše zakapejte citronovou šťávou. Smíchanou náplň ještě trochu zahustěte strouhankou. Do náplně můžete dle chuti přidat také oříšky, vanilkový cukr nebo hřebíček.
- Hotovou náplň naneste na rozválené těsto. Závin zabalte a potřete ho rozšlehaným vejcem. Dejte ho péct na 180 stupňů do předehřáté trouby. Pečte dozlatova cca 20-30 minut.
- Po vytažení z trouby ho ihned pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte.
Jablečný štrůdl
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Štrůdl z listového těsta patří ke klasickým českým a moravským dezertům.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Listové těsto nejprve vytáhněte z lednice, ať trochu povolí. Poté ho lehce pomoučněte a vyválejte z něj tenký plát. Následně se pusťte do náplně.
- Celá jablka omyjte, přepulte je, odstraňte jádřince a půlky jablek pak nastrouhejte najemno. Jablka strouhejte i se slupkou. K nastrouhaným jablkům přisypte cukr, skořici, rozinky a vše zakapejte citronovou šťávou. Smíchanou náplň ještě trochu zahustěte strouhankou. Do náplně můžete dle chuti přidat také oříšky, vanilkový cukr nebo hřebíček.
- Hotovou náplň naneste na rozválené těsto. Závin zabalte a potřete ho rozšlehaným vejcem. Dejte ho péct na 180 stupňů do předehřáté trouby. Pečte dozlatova cca 20-30 minut.
- Po vytažení z trouby ho ihned pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte.
Mohlo by se vám také líbit