- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Polévky jsou skvělé na svačinu i na večeři. Vysoký podíl zeleniny v polévkách dodává našemu tělu potřebné živiny. Lidský organismu je navíc od přírody přizpůsoben přijímat spíše teplé pokrmy. Pokud vám už v kuchyni dochází inspirace, vyzkoušejte tento osvědčený recept na skvělou květákovou polévku se špetkou chilli. Ta opravdu zahřeje!
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Květák dobře omyjte a pokrájejte na jednotlivé růžičky.
- Růžičky květáku rozložte na plech vyložený pečícím papírem a dejte péct na 20 minut.
- Cibuli nakrájejte na kousíčky a osmažte ji na másle.
- Až cibule zezlátne, přidejte k ní na kousky nakrájenou mrkev a petržel.
- Chvíli restujte a pak vše zalijte vývarem, přiklopte pokličkou a vařte 30 minut na mírném ohni.
- Následně přidejte do hrnce upečený květák, koření a vše rozmixujte.
- Postupně přidávejte do polévky smetanu a ještě chvíli ohřívejte, ať se chutě propojí.
- Na konec dochuťte citrusovou šťávou a podávejte ozdobené lístky petrželky.
Recept na krémovou pikantní polévku z květáku
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Polévky jsou skvělé na svačinu i na večeři. Vysoký podíl zeleniny v polévkách dodává našemu tělu potřebné živiny. Lidský organismu je navíc od přírody přizpůsoben přijímat spíše teplé pokrmy. Pokud vám už v kuchyni dochází inspirace, vyzkoušejte tento osvědčený recept na skvělou květákovou polévku se špetkou chilli. Ta opravdu zahřeje!
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Květák dobře omyjte a pokrájejte na jednotlivé růžičky.
- Růžičky květáku rozložte na plech vyložený pečícím papírem a dejte péct na 20 minut.
- Cibuli nakrájejte na kousíčky a osmažte ji na másle.
- Až cibule zezlátne, přidejte k ní na kousky nakrájenou mrkev a petržel.
- Chvíli restujte a pak vše zalijte vývarem, přiklopte pokličkou a vařte 30 minut na mírném ohni.
- Následně přidejte do hrnce upečený květák, koření a vše rozmixujte.
- Postupně přidávejte do polévky smetanu a ještě chvíli ohřívejte, ať se chutě propojí.
- Na konec dochuťte citrusovou šťávou a podávejte ozdobené lístky petrželky.
Mohlo by se vám také líbit