- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Salát Nicoise je míchaný, zeleninový salát pocházející z Francie, kuchaři ho nyní připravují po celém světě. Existuje na něj mnoho originálních receptů, zkuste ten náš.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- V kastrolu dostaneme vodu k varu, vložíme do ní vejce, znovu dostaneme k varu a vaříme 7-9 minut.
- Vejce zchladíme pod tekoucí vodou a odložíme.
- Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka Těsně předtím, než jsou brambory hotové, přidáme do hrnce fazolky a vaříme je 3m. Brambory a fazolky scedíme, zchladíme pod studenou vodou a necháme dobře okapat.
- Steaky z tuňáka omyjeme, osušíme, potřeme olejem a podle vlastní chuti osolíme, opepříme.
- Maso pečeme na předehřáté grilovací pánvi 2-3m na každé straně.
- Smícháme hořčici, citronovou šťávu, bazalku a česnek, osolíme a opepříme.
- Směs rozšleháme s olivovým olejem.
- Hlávkový salát natrháme na větší kousky, rozdělíme jej na talíř.
- Přidáme brambory, rajčata, okurku, olivy a fazolky.
- Zeleninu promícháme.
- Vejce oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny a přidáme na salát, Na vrch zeleniny přidáme ančovičky a tuňáka, přelijeme zálivkou a podáváme.
Salát Nicoise
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Salát Nicoise je míchaný, zeleninový salát pocházející z Francie, kuchaři ho nyní připravují po celém světě. Existuje na něj mnoho originálních receptů, zkuste ten náš.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- V kastrolu dostaneme vodu k varu, vložíme do ní vejce, znovu dostaneme k varu a vaříme 7-9 minut.
- Vejce zchladíme pod tekoucí vodou a odložíme.
- Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka Těsně předtím, než jsou brambory hotové, přidáme do hrnce fazolky a vaříme je 3m. Brambory a fazolky scedíme, zchladíme pod studenou vodou a necháme dobře okapat.
- Steaky z tuňáka omyjeme, osušíme, potřeme olejem a podle vlastní chuti osolíme, opepříme.
- Maso pečeme na předehřáté grilovací pánvi 2-3m na každé straně.
- Smícháme hořčici, citronovou šťávu, bazalku a česnek, osolíme a opepříme.
- Směs rozšleháme s olivovým olejem.
- Hlávkový salát natrháme na větší kousky, rozdělíme jej na talíř.
- Přidáme brambory, rajčata, okurku, olivy a fazolky.
- Zeleninu promícháme.
- Vejce oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny a přidáme na salát, Na vrch zeleniny přidáme ančovičky a tuňáka, přelijeme zálivkou a podáváme.
Mohlo by se vám také líbit