Vynikající domácí kuřecí paštika

Vynikající domácí kuřecí paštika

Pomazánky 1947 Poslední aktualizace: Mar 23, 2021 Vytvořeno: Mar 23, 2021
Vynikající domácí kuřecí paštika
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Máte rádi paštiku? A zkoušeli jste někdy paštiku domácí? Hlavní výhodou doma připravované paštiky je to, že si do ní můžete dát přesně takové ingredience, jaké máte rádi. Vyhnete se navíc chemickým konzervantům, barvivům a éčkům. Domácí paštika se nejčastěji vyrábí z kuřete. Skvělá je ale i ta husí nebo vepřová. Jakou paštiku máte nejraději vy?

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Začněte tím, že játra očistíte a odstraníte z nich blány.
  2. Následně nasekejte cibulku najemno a na pánvi rozehřejte ghí.
  3. Na něm orestujte cibulku, na plátky nasekaný česnek a snítku tymiánu.
  4. Po chvilce restování přidejte i játra. Játra se musí orestovat tak, aby byla tmavé.
  5. Poté předělejte celou směs z pánve do mixéru a směs rozmixujte do hladka.
  6. Rozmixovanou směs osolte, opepřete a promíchejte.
  7. Paštiku ještě propasírujte přes sítko, musí zůstat jemná.
  8. Paštiku přelijte do sklenice s dobrým uzávěrem a ozdobte další snítkou tymiánu.
  9. Uchovávejte v lednici, kde vydrží zhruba jeden týden. Vždy hlídejte, jestli se nekazí.
  10. Domácí kuřecí paštiku podávejte s pečivem, ideálně s rozpečenou bagetkou nebo s topinkou.

Vynikající domácí kuřecí paštika



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Máte rádi paštiku? A zkoušeli jste někdy paštiku domácí? Hlavní výhodou doma připravované paštiky je to, že si do ní můžete dát přesně takové ingredience, jaké máte rádi. Vyhnete se navíc chemickým konzervantům, barvivům a éčkům. Domácí paštika se nejčastěji vyrábí z kuřete. Skvělá je ale i ta husí nebo vepřová. Jakou paštiku máte nejraději vy?

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Začněte tím, že játra očistíte a odstraníte z nich blány.
  2. Následně nasekejte cibulku najemno a na pánvi rozehřejte ghí.
  3. Na něm orestujte cibulku, na plátky nasekaný česnek a snítku tymiánu.
  4. Po chvilce restování přidejte i játra. Játra se musí orestovat tak, aby byla tmavé.
  5. Poté předělejte celou směs z pánve do mixéru a směs rozmixujte do hladka.
  6. Rozmixovanou směs osolte, opepřete a promíchejte.
  7. Paštiku ještě propasírujte přes sítko, musí zůstat jemná.
  8. Paštiku přelijte do sklenice s dobrým uzávěrem a ozdobte další snítkou tymiánu.
  9. Uchovávejte v lednici, kde vydrží zhruba jeden týden. Vždy hlídejte, jestli se nekazí.
  10. Domácí kuřecí paštiku podávejte s pečivem, ideálně s rozpečenou bagetkou nebo s topinkou.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.