- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Venku pomalu a jistě dozrávají šípky, takže je nejvyšší čas si plody této zdravé rostliny nasbírat. Je totiž vynikajícím zdrojem vitamínu C, který působí jako prevence proti nachlazení a pomáhá i v začátcích nemoci. A to se nyní, na podzim, velmi hodí. Kromě toho také šípky zlepšují stav cév a mají močopudný účinek. Určitě jste už někdy pili šípkový čaj, zkoušeli jste ale někdy šípkový koláč? My pro vás máme recept, podle kterého si jej můžete upéct sami doma.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Na pomoučněném válu smíchejte mouku, cukr, kůru a vejce. Vše dobře promíchejte.
- Opatrně přidejte také změklé máslo a med. Pokud je třeba přilijte i trochu vody.
- Vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinářské fólie a nechte hodinu odpočívat v chladu.
- Poté vyválejte z těsta placku. Část těsta oddělte, později z něj budete tvořit mřížky.
- Placku z těsta vložte do dortové formy vyložené pečícím papírem.
- Těsto pomažte domácí / kvalitní šípkovou marmeládou.
- Ze zbytku těsta vytvořte dlouhé a tenké proužky a naskládejte je na koláč tak, aby vypadaly jako mřížka.
- Celý koláč potřete žloutkem a dejte péct na 180 stupňů.
- Pečte asi 45 minut, průběžně kontrolujte, jestli je už koláč upečený.
- Hotový koláč pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte s teplým čajem.
- Tento koláč je z kvalitních a zdravých surovin, takže si ho klidně upečte a s chutí snězte. Pokud si k němu navíc uvaříte zázvorový čaj nebo připravíte ovocné smoothie, máte skvělou a zdravou snídani!
Podzimní pečení: Šípkový koláč
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Venku pomalu a jistě dozrávají šípky, takže je nejvyšší čas si plody této zdravé rostliny nasbírat. Je totiž vynikajícím zdrojem vitamínu C, který působí jako prevence proti nachlazení a pomáhá i v začátcích nemoci. A to se nyní, na podzim, velmi hodí. Kromě toho také šípky zlepšují stav cév a mají močopudný účinek. Určitě jste už někdy pili šípkový čaj, zkoušeli jste ale někdy šípkový koláč? My pro vás máme recept, podle kterého si jej můžete upéct sami doma.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Na pomoučněném válu smíchejte mouku, cukr, kůru a vejce. Vše dobře promíchejte.
- Opatrně přidejte také změklé máslo a med. Pokud je třeba přilijte i trochu vody.
- Vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinářské fólie a nechte hodinu odpočívat v chladu.
- Poté vyválejte z těsta placku. Část těsta oddělte, později z něj budete tvořit mřížky.
- Placku z těsta vložte do dortové formy vyložené pečícím papírem.
- Těsto pomažte domácí / kvalitní šípkovou marmeládou.
- Ze zbytku těsta vytvořte dlouhé a tenké proužky a naskládejte je na koláč tak, aby vypadaly jako mřížka.
- Celý koláč potřete žloutkem a dejte péct na 180 stupňů.
- Pečte asi 45 minut, průběžně kontrolujte, jestli je už koláč upečený.
- Hotový koláč pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte s teplým čajem.
- Tento koláč je z kvalitních a zdravých surovin, takže si ho klidně upečte a s chutí snězte. Pokud si k němu navíc uvaříte zázvorový čaj nebo připravíte ovocné smoothie, máte skvělou a zdravou snídani!
Mohlo by se vám také líbit