- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Vytisknout
Češi jsou národem vášnivých houbařů a jejich sezóna je v plném proudu. Začíná se ochlazovat a padají mlhy, co víc si přát, než po příchodu domů zasednout ke skvostné kulajdě uvařené z vlastnoručně nasbíraných hub. Zde je recept na poctivou podzimní polévku s vůní hříbků.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte na kostky nakrájené houby.
- Houby zaprašte kmínem a opékejte, dokud nechytnou hezkou barvu a nepřestanou pouštět vodu.
- Po té zalijte vodou a přidejte na kostky nakrájené brambory.
- Vařte, dokud nejsou brambory měkké.
- Poté nalijte smetanu, nadrobno nakrájený kopr a dochuťte solí a octem.
- Do polévky nakrájejte na měsíčky vejce uvařené natvrdo.
- Tip: z košíku hub vyberte několik krásných malých hříbků, překrojte je na polovinu a orestujte je jako první na másle, pak je odložte stranou a až ve finále jimi ozdobte polévku na talíři. Jako druhé zpestření může dát zastřené vejce do každého talíře. Po rozkrojení zalije polévku žloutek a polévce dodá krémovou tečku.
Podzimní kulajda
- Serves: -
- Prepare Time: -
- doba přípravy: -
- počet kalorií: -
- Obtížnost:
Snadný
Češi jsou národem vášnivých houbařů a jejich sezóna je v plném proudu. Začíná se ochlazovat a padají mlhy, co víc si přát, než po příchodu domů zasednout ke skvostné kulajdě uvařené z vlastnoručně nasbíraných hub. Zde je recept na poctivou podzimní polévku s vůní hříbků.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte na kostky nakrájené houby.
- Houby zaprašte kmínem a opékejte, dokud nechytnou hezkou barvu a nepřestanou pouštět vodu.
- Po té zalijte vodou a přidejte na kostky nakrájené brambory.
- Vařte, dokud nejsou brambory měkké.
- Poté nalijte smetanu, nadrobno nakrájený kopr a dochuťte solí a octem.
- Do polévky nakrájejte na měsíčky vejce uvařené natvrdo.
- Tip: z košíku hub vyberte několik krásných malých hříbků, překrojte je na polovinu a orestujte je jako první na másle, pak je odložte stranou a až ve finále jimi ozdobte polévku na talíři. Jako druhé zpestření může dát zastřené vejce do každého talíře. Po rozkrojení zalije polévku žloutek a polévce dodá krémovou tečku.
Mohlo by se vám také líbit