Recept na piškotovou roládu s marmeládou

Recept na piškotovou roládu s marmeládou

Moučník 2809 Poslední aktualizace: Mar 04, 2021 Vytvořeno: Mar 04, 2021
Recept na piškotovou roládu s marmeládou
  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný
Vytisknout

Recept na piškotovou roládu s marmeládou

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve předehřejte troubu na 150 stupňů a připravte si plech. Ten buď vymažte tukem a vysypte moukou nebo ho vyložte pečicím papírem. Lepší je využít pečicí papír, protože s ním se roláda mnohem snáze roluje.
  2. Pokračujte s přípravou těsta. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Z bílků vyšlehejte ve vysoké nádobě tuhý sníh. Sníh lehce osolte a uložte do lednice. Žloutky smíchejte s cukrem a vyšlehejte je do hladké pěny. Postupně přidejte také olej, mouku a špetku prášku do pečiva. Nakonec velmi opatrně spojte obě hmoty: sníh z bílků se žloutkovou směsí.
  3. Těsto nalijte na předem připravený plech. Ten vložte do trouby a těsto pečte cca 20 minut na 180 stupňů. Dobře ho hlídejte, ať se nespálí. Mělo by být vypečené do zlatova.
  4. Během pečení si připravte šlehačku. Jednoduše vyšlehejte vychlazenou smetanu ke šlehání. Šlehejte tak dlouho, než bude mít tuhou konzistenci.
  5. Upečené těsto nechte alespoň 2 minutky vychladnout. Poté ho překryjte namočenou a vyždímanou utěrkou. Následně těsto takzvaně vyklopte na vál a těsto srolujte. Takto zabalené ho nechte úplně zchladnout. Poté odrolujte a odstraňte utěrku.
  6. Vychladnutý piškot následně potřete malinovou marmeládou a vychlazenou šlehačkou. Roládu následně znovu srolujte a uschovejte ji v pečicím papíru v lednici.
  7. Podávejte ji nakrájenou na plátky a pocukrovanou moučkovým cukrem.

Recept na piškotovou roládu s marmeládou



  • Serves: -
  • Prepare Time: -
  • doba přípravy: -
  • počet kalorií: -
  • Obtížnost: Snadný

Recept na piškotovou roládu s marmeládou

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve předehřejte troubu na 150 stupňů a připravte si plech. Ten buď vymažte tukem a vysypte moukou nebo ho vyložte pečicím papírem. Lepší je využít pečicí papír, protože s ním se roláda mnohem snáze roluje.
  2. Pokračujte s přípravou těsta. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Z bílků vyšlehejte ve vysoké nádobě tuhý sníh. Sníh lehce osolte a uložte do lednice. Žloutky smíchejte s cukrem a vyšlehejte je do hladké pěny. Postupně přidejte také olej, mouku a špetku prášku do pečiva. Nakonec velmi opatrně spojte obě hmoty: sníh z bílků se žloutkovou směsí.
  3. Těsto nalijte na předem připravený plech. Ten vložte do trouby a těsto pečte cca 20 minut na 180 stupňů. Dobře ho hlídejte, ať se nespálí. Mělo by být vypečené do zlatova.
  4. Během pečení si připravte šlehačku. Jednoduše vyšlehejte vychlazenou smetanu ke šlehání. Šlehejte tak dlouho, než bude mít tuhou konzistenci.
  5. Upečené těsto nechte alespoň 2 minutky vychladnout. Poté ho překryjte namočenou a vyždímanou utěrkou. Následně těsto takzvaně vyklopte na vál a těsto srolujte. Takto zabalené ho nechte úplně zchladnout. Poté odrolujte a odstraňte utěrku.
  6. Vychladnutý piškot následně potřete malinovou marmeládou a vychlazenou šlehačkou. Roládu následně znovu srolujte a uschovejte ji v pečicím papíru v lednici.
  7. Podávejte ji nakrájenou na plátky a pocukrovanou moučkovým cukrem.

Mohlo by se vám také líbit

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek o nových receptech.